Про це у коментарі виданню OBOZREVATEL заявила Голова правління ГО “Споживча довіра” Олена Куликова. За її словами, ця субстанція утримує вологу. На жаль, експертка не назвала торгової марки. Проте повідомила:

“Перед вживанням в їжу ми курку смажимо, печемо або варимо. Безумовно, при термічній обробці це все йде. Але коли споживач купує курку, він по суті, платить за воду ”.

“Споживча довіра” для аналізу вибрали продукцію найвідоміших виробників. За словами Куликової, в жодному із зразків не виявили ані антибіотиків, ані гормонів, якими так лякають українців.
Крім того, експертка зазначає, в українській курятині також не зустрічалася сальмонелла.

Купувати курку Куликова радить у супермаркетах, та бажано вибирати перевірених виробників.
Найкраще купувати у вакуумній упаковці. У такому разі ймовірність того, що на неї потраплять бактерії – дуже низька.

Водночас, за словами Куликової, називати неякісну курятину фальсифікатом – не можна. Адже фальсифікат – це продукція, яка випускається з порушеннями і в якій відбувається заміна дорожчої сировини на дешеву. А штучної курки в Україні нема.